Mobistar love work play
 Hello !
Maart 2011
Doktertje spelen met je smartphone
Doktertje spelen met je smartphone
 De gsm helpt je gezondheid op peil te houden: elektrocardiogrammen, bloeddrukmeters en weegschalen kunnen voortaan aan jouw smartphone gekoppeld worden.

Ter gelegenheid van het Mobile World Congress, dat in februari 2011 in Barcelona plaatsvond, heeft het bedrijf EPI een gsm met een ingebouwd elektrocardiogram gelanceerd. Het toestel luistert naar de naam EPI Life. Door met je vingers op een sensor te drukken kan het toestel eenvoudig je pols meten. Daarna worden de resultaten naar een medisch call center verstuurd. Momenteel kost het toestel ongeveer 500 euro. Sinds november 2010 werden er al meer dan tweeduizend exemplaren van verkocht in Singapore, waar het systeem werd gelanceerd.

Gelukkig heeft EPI ook gedacht aan de mensen die geen tweede toestel willen aankopen. Daarom zal het een dezer weken een miniversie lanceren in Europa. Die versie zal eruitzien als een Bluetooth-sensor en zal ongeveer 80 euro kosten. De mini-EPI Life kan aan je gsm gekoppeld worden en zal rechtstreeks via sms en mms rapporten versturen naar je medisch call center. Het systeem is compatibel met de meeste Bluetooth-gsm’s op de markt.
www.epi.com

Ook producent Withings pakt uit met producten die je gezondheid en welzijn ten goede komen. Zo is er bijvoorbeeld een weegschaal met wifi-verbinding die je gewicht rechtstreeks naar je iPhone of Android-toestel verstuurt. Maar er worden ook andere dingen gemeten: je BMI, je vetmassa en je spiermassa. Telkens als je het toestel gebruikt, worden je resultaten automatisch opgeslagen en naar je online account doorgestuurd. Gedaan dus met vals spelen! De weegschaal kan alle leden van een gezin herkennen op basis van hun lichaamsbouw.

Het bedrijf lanceert ook een bloeddrukmeter die volgens hetzelfde principe werkt. Je meet je bloeddruk en volgt de evolutie ervan in een grafiek op je smartphone (enkel voor iPhone/iPad, deze applicatie is nog niet beschikbaar voor Android). Om je bloeddruk te meten, hoef je de armband gewoon via het kabeltje met je smartphone te verbinden, waarna de applicatie automatisch opstart. Eenvoudiger kan gewoon niet! De gebruiker kan zijn resultaten vergelijken met de referentiewaarden van de WGO, de Wereldgezondheidsorganisatie.
www.withings.comTerug naar de top
exemple


Doktertje spelen met je smartphone >
-
Supereenvoudige gsm’s, voor iedereen >
-
Draadloos applicaties downloaden met Android >
-
Een grote WOW voor de nieuwe website van Mobistar!   >
-
Streepjescodes in Brussel! >
-
De websites van de maand >
-

Hello! newsletter

blijf elke maand op de hoogte van al wat er gebeurt in de telecomwereld.

Nog niet ingeschreven ?
Mobistar-aanbod Promo's Onlineshop Klantenzone
Starpack IEW TempoTribe