Het witboek: onbekend maakt onbemind

6 July 2017
Martial

Nu het wantrouwen tegen fake news en ongecontroleerde berichten zienderogen groeit, stijgt de waarde van het witboek als bron van betrouwbare content. Maak kennis met enkele voorbeelden die NewsMaster heeft uitgewerkt voor ENGIE.

Een witboek of white paper dient om relevante informatie over een specifiek thema te verzamelen. In die zin biedt het veel voordelen als instrument om content te verspreiden.

Expertise aantonen
De informatie in een witboek beantwoordt aan strikte regels, die onder andere bepalen dat rechtstreeks promotie voeren voor een product of dienst niet kan. Met een witboek laat een bedrijf integendeel zien over hoeveel kennis het beschikt op een domein dat de lezer interesseert. Hij is waarschijnlijk via een zoekopdracht toevallig op uw website beland en het eerste contact met het bedrijf is dus optimaal om een duurzame relatie op te bouwen.

Nieuwe prospects opsporen
Aangezien het witboek voor uw doelgroep interessant en aantrekkelijk is, vinden prospects het niet erg om hun gegevens achter te laten en zo hoogwaardige content te verwerven. Vervolgens komt het erop aan om de verwachtingen van uw prospect juist in te schatten en hem te begeleiden op zijn zoektocht naar antwoorden, tot hij zijn aankoopbeslissing neemt. Deze aanpak is fundamenteel voor inbound marketing en behoort ongetwijfeld tot de meest rendabele verkooptechnieken.

Verspreiding in allerlei formaten
Een witboek samenstellen vraagt nogal wat tijd en inzet van uw medewerkers. Het zou dus jammer zijn om de informatie die erin zit niet ook op andere manieren te gebruiken. Denk aan passages op uw blog, een samenvatting in de vorm van een mailing, een presentatie op een beurs, een aangepaste versie die u als drukwerk verspreidt … Aangezien het voor het bedrijf in kwestie om essentiële informatie over een bepaalde materie gaat, vervult een witboek met glans de rol van ambassadeur voor het merk.

NewsMaster kreeg van ENGIE de opdracht om verscheidene witboeken uit te werken. Bekijk hier bijvoorbeeld exemplaren die gaan over zonnepanelen, duurzame mobiliteit en bewakingscamera’s. Om ze te downloaden hoeft u alleen maar uw gegevens in te vullen … want dat is de spelregel voor wie hoogwaardige content wil!

Zonnepaneleninstallatie 1
Zonnepaneleninstallatie 2
Zonnepaneleninstallatie 3
Camera